موقعیتی بوجود امد تا باآقای احمدی نسب ، دهیار جوان و پرتلاش روستای صدخرو گپ و گفتگویی کوتاه در...
بانک صادرات شعبه صدخرو ، به عنوان یکی از بانک های موفق در سطح کشور معرفی شده است . در خصوص چگ...
نوشته حاضرتحقیقی است از دوست عزیزمان جناب آقای محمد امین حسامی که به معرف...
محمدعلی فاضل خراسانی، از علمای نامی حوزه در هفتم ربیع الثانی سال ۱۳۴۲ هج...
هرجا از بندگان صالح خدا ذکر و یادی شود و برکات آنجا نازل می شود.بندگانی...
مراسم زیارت عاشورا همراه با عزاداری و سینه زنی به مناسبت ماه محرم و ایام سوگواری...
با نزدیک شدن به ایام محرم ، مساجد هیئت های عزاداری صدخرو جهت برگزاری مراسم عزادا...
مسئول حوزه پژوهشي اداره ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري سبزوارگفت: کتاب...
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی صدخرو (صدخرو نیوز) ،مراسم باشکوه...
ایسنا: محققان دانشگاه تربیت مدرس طی یک طرح پژوهشی برای نخستین بار با استفاده از سامانه ماشین بینایی...
بیشتر مردم در روزهای سرد و خشک زمستان، با استفاده از کرم های مخصوص سعی می کنند طراوت و سلامت پوست خ...
انجیر از میوههایی با قند بالا است که مانع از افت قند خون شده، همچنین دانههای این میوه مانع...
20 راهکار برای تغذیه درست در ماه رمضان ماه رمضان، ماه نیایش با خداست. بهتر است...
هندوانه منبع طبیعی از بهترین آنتیاکسیدانها بوده که طبیعت فراهم کرده است. آنتی اکسیدانهایی...
شهید قربانعلی صدخروی
فرزند: حسن
تاریخ تولد : 1317
تاریخ شهادت : 1361
عملیات : رمضان
زندگینامه شهید قربانعلی صدخروی :
شهید قربانعلی صدخروی فرزند حسن سال 1317 ( هـ ش ) در خانواده ای ساده و بی آلایش چشم به جهان گشود. وی بعنوان اولین فرزند پسر در خانواده مورد توجه بود ، اما مشکلات موجود در زندگی و مسایل اقتصادی که حاکم بر زندگیهای روستایی بود نگذاشت از دوران کودکی خود بهره لازم را ببرد و از همان ابتدای کودکی بعنوان یاور و کمک کار پدر و مادر شناخته شد . پدر فردی نحیف و رنجور بود و ضعف ناشی از بیماریهای درونی نمی گذاشت حضور فعالی در جامعه داشته باشد ، لذا فشار زندگی به گونه ای به قربانعلی منتقل شد . پدر که توان کار و فعالیتهای پر تلاش را نداشت اکثراً در خانه بود و اوقات خود را به مطالعه قرآن کریم سپری می کرد . چنین مشکلاتی باعث شد که شهید قربانعلی صدخروی از تحصیل بازماند و به کار و تلاش برای معاش خانواده رو آورد . اخلاص و زهد پدر در ، رگ و پوست فرزندان بخصوص فرزند بزرگش ریشه دوانده بود و از نظر برخورد اجتماعی آنها را ممتاز می کرد . رعایتها و دقتهای شهید در کار و مسایل اجتماعی بحدّی قوی بود که مردم او را به نام شیخ قربان ملقب کرده بودند .
قربانعلی در دوران نوجوانی به تهران می رفت و با کار و تلاش مدام سعی در تهیه رزق و روزی برای خانواده خود می نمود .
میوه فروشی روی گاری در خیابانهای تهران فعالیتی بود که به عهده گرفته بود . او آنچنان رعایتی در فروشندگی خود داشت که مورد توجه خریداران قرار گرفته بود و همین رعایتها نمی گذاشت چون دیگران از سود سرشاری نصیب برد .
وی باتلاش وایثارگریهای خودبرای خانواده اقدام به خریدمنزلی نمودو سعی بر آن داشت که علاوه بر مخارج خانه وجه مورد نیاز این خرید را تهیه نماید و در این جهت فشار مضاعفی را متحمل می شد . شهید قربانعلی با صبر و مقاومت در برابر چنین فشارهای زندگی خود را بصورت مجردی در تهران سپری می کرد و خانواده خود را در روستا اسکان داده بود . وی در حین فروشندگی توجه خاص به اقامه نماز در اول وقت داشت . لذا در این اجتماعات و برخوردهای اجتماعی با ندای اسلام و الفبای انقلاب آشنا شد و به زندگی خود بعد جدیدی بخشید .
پس از انقلاب نیز به کار و تلاش خود در تهران ادامه داد . اما با وجود فرزندانی مریض نتوانست دور از وطن باشد . لذا به شهر برگشت . با همکاری یکی از دوستان مرغداری کوچکی در روستا تشکل داد تا بتواند در روستا به تلاش و خدمت خود ادامه دهد .
وقتی جنگ تحمیلی عراق آغاز شد وی بعنوان فردی متدین ، مسلمان و انقلابی احساس مسئولیت بیشتری داشت . با تأسیس پایگاه بسیج در روستا ، به عضویت بسیج در آمد و از آنجا که خدمت سرباز را قبلاً گذرانده بود با اطلاعات کافی به خدمتهای خاص از قبیل نگهبانی و حفاظت روستا پرداخت .
وی از علاقــه مندان مخلص امام راحل بود سخــنــان رهـبـر بزرگــوارش را دقیقاً مــورد تـوجه و عنایت قرار می داد و در تبلیغ پیامهای امام سعی بلیغی از خود نشان می داد .
وقتی که امام لزوم حضور در جبهه را گوشـــزد کردند شهید قربانعلی اولین زمــزمه های عشق به معبودرا شنید و برای حضور در صحنه های نبرد سر از پا نمی شناخت . علیرغم وجود پدری از کار افتاده ، مادری ناتوان و فرزندانی کوچک و مریض و مخالفت اقوام و خویشان که رفتن او را به جبهه لازم نمی دانستند وی گفته بود : « آنها هم خدایی دارند و خداوند آنها را بدون روزی نخواهد گذاشت . بر این سخن اعتقادی راسخ داشت . اولین بار به جبهه اعزام و پس از خدمات شایان توجه خود به مجموعه خانواده بازگشت . اما از آنجا که آغاز جنگ بود و هجوم دیوانه وار دشمن امنیت کشور را به مخاطره انداخته بود . برای بار دوم درخواست اعزام مجدد نمود و با جمعی از دوستان عازم سبزوار شد تا از طریق بسیج به جبهه های حق اعزام شود .
آنروز اعزام به تأخیر افتاد و دوستان شب را به روستا برگشتند تا فردای آنروز عازم شوند ، شهید بزرگوار آن شب به روستا برنگشت . هنگام که دوستان گفتند با ما به روستا نمی آیی ، وی گفته بود ، می ترسم مهر فرزندان و والدینم که مریض هم هستند و احتیاج شدیدی به من دارند نگذارند به جبهه بروم.
شهید شیخ قربان در تاریخ 30/4/61 در عملیات رمضان در منطقه حسینیه مفقود گردید و خانواده داغدارش را در انتظار تشییع جنازه پاکش قرار داد .
دوستان و یاران که همزمان در مناطق جنگی بودند فعالیت ویژه ای را برای یافتن وی آغاز نمودند، دفاتر ویژه یگانها ، معراج شهدا در اهواز و بسیاری از بیمارستانها را سرکشی نمودند و حتی در بازگشت به خراسان به محل جنازه پاک شهدای گمنام رفتند نتوانستند اثری از او بیابند .
تعدادی از همرزمان وی گفته بودند براثر اصابت گلوله به سر به حجم عظیم آتش خمپاره دشمن جنازه مطهرش در منطقه جنگی مانده است .
تا اینکه در مورخه 27/11/67 خبر معاوضه و دریافت پیکر شهدا اعلام شد . پیکر پاک وی در مورخه 11/12/1367 بر روی دست مردم مسلمان سبزوار و صدخرو تشییع شد و در بهشت حسین صدخرو به خاک سپرده شد .
شهید قربانعلی صدخروی از نگاه دیگران :
ـ برای مسایل دینی اهمین زیادی قایل بود و در امور خیریه روستا همیشه پیشگام بود .
ـ در دوران انقلاب در اکــثـر راهپیمائیها شرکت فـعـال داشت و سـعی می کرد نگهبانی شب را بنحو احسن به انجام رساند .
ـ تا زمــانی که پایگاههای بسیج در روستــا فـعـال نـبـود محــل حضور همیشگی شهید مسجد بود و سعی زیادی در برگزاری نماز به جماعت داشت و نماز خود را در مسجد اقامه می کرد .
ـ عشق وافروی به امام و انقلاب باعث اعزام به جبهه های حق علیه باطل گشت .
ـ در عملیات فتح المبین در محور عملیاتی شوش به علت متلاشی شدن جسم پاکش به فیض عظیم شهادت نایل گردید .
فرازهایی از وصیت نامه شهید قربانعلی صدخروی :
ـ پیام اینجانب به ملت ایران این است که پشت جبهه را حفظ نمایید .
ـ هــدف ما اســلام است ، قرآن است ، خداست و راهی که حسین (ع) رفته ما هم می خواهیم راهش را ادامه دهیم .
ـ ما می خواهیم راهش ( راه امام حسین «ع» ) را ادامه دهیم چون امام حسین از جان و مال و فرزند گذشت و همه چیز را فدای اسلام کرد و عقیده ما هم عقیده حسین (ع) و راه ائمه است .
ـ از خانواده ام و تمام قومان و خویشان تقاضا می کنم که صبور و بردبار باشند و ناراحتی ایجاد نکنند چون این گفته رهبر شیعیان جهان و نایب بحق امام مهدی (عج) است که از جماران درخواست کمک برای اسلام را نموده است و من هیچ بالاتر از سالار شهیدان و علی اکبرها و قاسم ها نیسیتم و شما قبل از اینکه به من فکر کنید به اسلام فکر کنید .
ـ ای پدر و مادر و زن و فرزند افتخار کنید که من در رکاب امام زمان (عج) به اسلام خدمت کرده و جان خود را فدای اسلام کردم .
ـ دیگر حرفی ندارم جز اینکه امام را دعا کنید و اسلام را یاری ، چون ما ایران هستیم و آرمانمان شهادت .
نظرات
شادی روح شهیدان صلوات